Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Preventívno bezpečnostná akcia 15.12.2011 PDF Tlačiť E-mail
znak_msp_aktuality.jpg

Vložené: Štvrtok, 22-12-2011 09:49:26

Dňa 15.12.2011 v čase od 16:30 hod. do 22:30 hod. bola príslušníkmi Mestskej polície Banská Bystrica vykonaná preventívno-bezpečnostná akcia zameraná na kontrolu požívania alkoholických nápojov

osobami maloletými do 15 rokov a mladistvými do 18 rokov v rôznych pohostinských zariadeniach vo viacerých častiach mesta Banská Bystrica.
Akcia sa konala v spolupráci s príslušníkmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktorí súčasne vykonali kontrolu požívania omamných a psychotropných látok osobami maloletými do 15 rokov a mladistvými do 18 rokov.
Počas akcie bolo skontrolovaných 72 osôb, pričom 23 osôb bolo podrobených dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu. U jednej mladistvej osoby bol zistený pozitívny výsledok, čo bude mať dohru v správnom konaní ako správny delikt.
Zo strany príslušníkov Okresného riaditeľstva Banská Bystrica nebol zistený žiadny pozitívny výsledok na požívanie omamných a psychotropných látok osobami maloletými do 15 rokov a mladistvými do 18 rokov.
Počas akcie príslušníci mestskej polície udelili pokutu v blokovom konaní za predaj alkoholického nápoja osobe mladšej ako 18 rokov.

V budúcnosti budú akcie príslušníkov mestskej polície a príslušníkov Policajného zboru vykonávané častejšie.