Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Deň detí rok 2013 PDF Tlačiť E-mail
mdd13_m.jpg

Vložené: Utorok, 04-06-2013 09:43:35

V týchto dňoch všetky deti mali svoj veľký sviatok Medzinárodný deň detí. Pri tejto príležitosti bolo pre nich pripravené v piatok 31.05. 2013 od 10:00 hodiny podujatie pod názvom „Deň detí“, ktoré zorganizovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Banskej Bystrici a Mesto Banská Bystrica.

 


 

Okrem príslušníkov Policajného zboru na akcii nechýbali príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica, Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici, Vojenskej polície Banská Bystrica, Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica – Kráľová, Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR a Komplexnej centrálnej záchrannej služby z Gabčíkova. O zábavu sa postarali pracovníci z Centra voľného času Pohoda na Havranskom v Banskej Bystrici.
Príslušníci mestskej polície pripravili súťažno-prezentačné stanovište technických a iných prostriedkov, ktoré používajú príslušníci mestskej polície pri každodennej práci. Deti si ich mohli nielen pozrieť, ale aj vyskúšať a zahrať sa na policajtov. Hlavnou témou rozhovorov príslušníkov mestskej polície s deťmi bola dopravná problematika, ale aj preskúšanie ich vedomostí o dopravných značkách. Za správne odpovede deti získali pečiatku. Po splnení viacerých disciplín na jednotlivých stanovištiach deti dostali na stanovišti Centra voľného času milé darčeky. Táto akcia znovu potvrdila, že deti majú záujem o dopravnú výchovu. Mnohé z nich sa už zúčastnili dopravnej výchovy, ktorú vykonáva Mestská polícia Banská Bystrica v rámci prevencie v materských školách a základných školách počas tohto roku.
Okrem statických ukážok boli pre deti pripravené aj dynamické ukážky práce bezpečnostných a záchranných zložiek ako policajný zásah „kukláčov“, zlaňovanie, činnosť kynológov, hasičov, špeciálnej zásahovej jednotky, poskytnutie prvej pomoci a resuscitácia. Príslušníci mestskej polície predviedli divákom ukážky sebaobrany.

Foto: R. Náhlovský www.foto-bb.sk
Text a foto: Mgr. Marianna Belancová

Odkaz na fotogalériu

mdd2013.jpg