Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Deň Sásovej – Rudlovej 2014 PDF Tlačiť E-mail
sr14.jpg

Vložené: Pondelok, 23-06-2014 14:49:17

V sobotu dňa 21. júna 2014 sa konalo v mestskej časti Sásová celodenné podujatie pre širokú verejnosť pod názvom: „DEŇ SÁSOVEJ-RUDLOVEJ“, ktoré zorganizovalo občianske združenie Urpín.

 


 

Podujatie s hudobným programom, remeselným trhom výrobkov a programom pre deti prebiehalo na veľkom parkovisku Pieninská. Príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica pripravili v čase od 10:00 do 16:00 hodiny prezentáciu hlavne pre najmladšiu vekovú kategóriu. Samozrejme, že záujem o predvedené ukážky prejavili aj ich rodičia. Mimoriadny záujem zo strany detí bol hlavne o vozový park mestskej polície, kde boli predvedené služobné motorové vozidlá, elektromobil a služobný skúter. Služobné motorové vozidlo zn. Kia bolo pre deti zaujímavé hlavne majákom a vysielačkou, ktoré počas sedenia v aute navodzovali deťom pocit skutočných policajtov.

Pre niektorých bolo zase zaujímavejšie malé elektrické vozidlo zn. Peugeot iON, ktoré má mestská polícia v užívaní od Stredoslovenskej energetiky, a.s. ešte do septembra tohto roka. Tí odvážnejší si sadli s prilbou na hlave na skúter a za asistencie príslušníka mestskej polície skúter aj naštartovali. Neoddeliteľnou súčasťou bolo predvedenie technického prostriedku na zabránenie odjazdu vozidla tzv. papuče. Ďalším pútačom pre deti bola prehliadka výstroje a výzbroje príslušníkov mestskej polície pri každodennej práci. Vyskúšať na sebe si mohli aj taktickú, či nepriestrelnú vestu, šiltovky, dámske klobúčiky, brigadírky. Tým najmenším sa najviac zo všetkého páčili zastavovacie terče, vysielačky, policajné putá a obušky. Takýto záujem verejnosti o prezentáciu mestskej polície všetkých potešil. Tešíme sa na stretnutie s obyvateľmi Sásovej - Rudlovej aj na budúci rok.


Text: Mgr. Marianna Belancová
Foto: zdroj MsP