Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Prvenstvo v streleckej súťaži 2015 PDF Tlačiť E-mail
dsc_0061_m.jpg

Vložené: Štvrtok, 17-09-2015 16:34:24

Príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica sa dňa 11.9.2015 zúčastnili 12. ročníka Memoriálu M. Straku v streľbe z krátkych ručných zbraní, ktorý pravidelne organizujú nadšenci z Mestskej polície Piešťany. Zo Slovenska sa zúčastnilo 9 trojčlenných družstiev a z Českej republiky prišlo 1 družstvo.

 


 

Strelci riešili streleckú situáciu, ktorá vyžadovala streľbu na kovové a papierové terče z rôznych streleckých pozícií.  
V súťaži družstiev si cenu za 1. miesto prevzali príslušníci Mestskej polície Prievidza, 2. miesto obsadilo družstvo Mestská polícia Banská Bystrica v zložení Ing. Andrej Majling, Mgr. Ľudovít Mišovic a Mgr. Zuzana Galátová. Naše druhé družstvo v zložení Mário Mika, Marián Ferjanc a Marcela Makovíniová obsadilo 6. priečku.

V hodnotení jednotlivcov znovu obhájil svoje prvenstvo z minulého a predminulého roku Ing. Andrej Majling.
V kategórii žien získala a zároveň obhájila z minulého roku zlato Marcela Makovíniová, striebro vybojovala Mgr. Zuzana Galátová.
Svoju streleckú zručnosť si mal možnosť vyskúšať aj náčelník Mestskej polície Banská Bystrica Ing. Miroslav Bálint.

Všetkým našim strelcom srdečne gratulujeme a ďakujeme, že nás takto dobre reprezentujú.

Počas otváracieho ceremoniálu si účastníci minútou ticha uctili pamiatku dvoch zosnulých kolegov - Karola Žabkaya z Mestskej polície Komárno a  Mariána Mindeka z Mestskej polície Martin, ktorý tragicky zahynul pri zrážke dvoch lietadiel s parašutistami pred tromi týždňami neďaleko obce Červený Kameň v okrese Ilava. Obidvaja sa niekoľkokrát zúčastnili Memoriálu M.Straku.

 

dsc_0050.jpgdsc_0054.jpgdsc_0061.jpg

laila.jpgdsc_0062.jpgp1060538.jpg