Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Strelecká príprava a cvičné streľby príslušníkov mestskej polície 2019 PDF Tlačiť E-mail
strelby_0002m.jpg

Vložené: Pondelok, 16-09-2019

Príslušníci mestskej polície v Banskej Bystrici počas výkonu služby nosia zbraň, a preto sa pravidelne zúčastňujú odborného výcviku. Strelecká príprava a cvičné streľby obsahujú predovšetkým teoretickú prípravu, špeciálne strelecké cvičenia so zameraním na bezpečnú manipuláciu so zbraňou a jej efektívne využitie v prípade použitia v zmysle zákonných ustanovení.

 


 

Zameriavajú sa predovšetkým na správnu techniku obsluhy zbrane, na jej použitie v rôznych situáciách, podmienkach a na všeobecné zásady bezpečnej manipulácie. Okrem mierenej a pudovej streľby sa príslušníci mestskej polície zdokonaľujú v streľbe modelových situácií na dráhe s prekážkami tzv. parkúroch za použitia merača času.
Strelecká príprava príslušníkov mestskej polície prebieha počas celého roka pod vedením a dohľadom inštruktora strelectva. Je potrebné spomenúť vynikajúce úspechy našich príslušníkov, ktorí sa pravidelne zúčastňujú streleckých pretekov nielen v rámci mestských a obecných polícií, ale aj mimo nich. Pevne veríme, že skutočné použitie zbrane nebude musieť byť nikdy použité.