Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Vyjadrenie MsP k poškodeniu "mája" dňa 01.05.2013 PDF Tlačiť E-mail
logo

Vložené: Piatok, 03-05-2013 14:41:11

V deň 01.mája 2013 asi 00:23 h. príslušník MsP na kamerovom systéme monitorujúcom verejné priestranstvo Námestia SNP v Banskej Bystrici  uvidel aktivitu niekoľkých osôb (4 osoby), ktoré sa pohybovali v bezprostrednej blízkosti tam stojaceho "mája".

 


 

Približne v tom čase zatelefonoval na mestskú políciu oznamovateľ, že jedna z osôb má pri sebe motorovú pílu, chce ju naštartovať a asi spíliť "máj". Príslušník operačného strediska okamžite kontaktoval hliadku MsP, ktorá sa nachádzala na kontrole severného sektora centrálnej mestskej zóny. Po príjazde hliadky MsP na Námestie SNP a následne po prevzatí informácie od oznamovateľa veci, príslušníci MsP kontrolovali Kapitulskú ulicu a okolie, kde podľa určitých informácií mali vandali nasadnúť a odísť motorovým vozidlom neznámym smerom.

Napriek tomu, že máme operatívne informácie na základe analýzy kamerových záznamov k osobe páchateľa, resp. viacerých spolupáchateľov možného trestného činu, ktorých bolo viac ako len nasnímané 4 osoby, žiadame prípadných svedkov udalosti, prípadne tých, ktorí by mohli pomôcť pri stotožnení zúčastnených osôb na poškodení "mája", nech neváhajú kontaktovať príslušníkov MsP Banská Bystrica, aby mohli tieto osoby vysvetliť svoje konanie zákonným spôsobom.

Zobrazený videozáznam dokumentuje možné podozrenie z páchania nedokonaného trestného činu všeobecného ohrozenia v zmysle Trestného zákona, nakoľko v tom čase bolo na Námestí SNP množstvo ľudí, ktorí sa nachádzali aj v dosahu kmeňa stromu a v prípade, že by došlo k jeho spíleniu mohol pri páde vážne zraniť prítomné osoby a majetok Mesta Banská Bystrica.

maj