Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Prezentácia na BBMM 2013 PDF Tlačiť E-mail
bbmm2013m.jpg

Vložené: Štvrtok, 06-06-2013 17:15:22

Celý 23. týždeň patril maliarom, sochárom, rezbárom a interpretačným umelcom, ktorí tvorili pod holým nebom na Námestí Slovenského národného povstania v Banskej  Bystrici.

 


 

Program tohtoročného umeleckého sympózia sa konal pod záštitou primátora mesta Petra Gogolu, prednostky Obvodného úradu v Banskej Bystrici Ľubici Laššákovej a aktívnej podpory umelecky angažovaných banskobystrických pedagógov a ich študentov. V rámci tohto sympózia boli v Lazovnej ulici vystavené na obdiv širokej verejnosti sochárske diela.
Jedným zo sprievodných podujatí bola aj prezentácia Mestskej polície Banská Bystrica. V priebehu dvoch dní príslušníci mestskej polície predviedli materiálno-technické vybavenie, poskytovali informácie a poradenstvo občanom, ktorí sa na nich obrátili s nejakým problémom. V centre pozornosti mestských policajtov boli predovšetkým deti, ktoré mali možnosť vyskúšať si výstrojné a výzbrojné súčiastky a za správne zodpovedané otázky z problematiky dopravnej výchovy deti dostávali malé prezenty. Najmenší účastníci však túto podmienku splniť nemuseli.

Text a foto: Mgr. Marianna Belancová