Zatvoriť
znak
Prihlásiť
Slávnostné otvorenie cyklostanovišťa 06.06.2013 PDF Tlačiť E-mail
cyklo2013m.jpg

Vložené: Piatok, 07-06-2013 10:07:38

V súvislosti s rozvojom nemotorovej dopravy v meste Banská Bystrica sa dňa 06.06. 2013 konalo slávnostné  otvorenie cyklostanovišťa vo dvore Mestského úradu, ktoré má slúžiť pre zamestnancov. Pre zamestnancov je vytvorené aj hygienické zázemie.

 


 

Súčasťou stanovišťa je na budove umiestnené záhradné umývadlo a lavička. V prípade potreby sa zamestnanec môže osprchovať v sprche umiestnenej v saune v Relaxačnom a oddychovom centre budove Mestského úradu.
Primátor mesta Mgr. Peter Gogola slávnostne prestrihol pásku za prítomnosti veľvyslankyne Holandského kráľovstva na Slovensku pani Daphne Bergsma. Slávnostného otvorenia sa zúčastnili aj priaznivci Občianskej cykloiniciatívy Banská Bystrica, ktorej hlavným cieľom je ochrana životného prostredia a rozvoj nemotorovej dopravy v meste Banská Bystrica a v širšom regióne.
V doprovode cyklohliadky Mestskej polície Banská Bystrica sa potom cyklopelotón presunul ulicami mesta Banská Bystrica na Pamätník Slovenského národného povstania, kde sa pokračovalo slávnostným vyhodnotením súťaže  „Do práce na bicykli“ a kultúrnym programom. Vyhlasovateľom súťaže bolo Mesto Banská Bystrica spoločne s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica. Víťaz súťaže si odniesol nový bicykel, na ktorom prvá jazda patrila holandskej veľvyslankyni.

Text a foto: Mgr. Marianna Belancová